Thursday, November 29, 2007

Bo is a star

Vanmorgen mocht ik een uur later naar school, omdat ik zo moe was. Gisteravond kon ik niet in slaap komen, omdat recht voor onze deur, op het grasveldje met het bankje, een film werd gemaakt. En dat duurde zeker tot 12 uur 's avonds. De straat was afgezet door de politie. Er waren fog machines, grote lichten en veel geroep van een man. "Cut", riep hij en nog veel meer. Van een politieman hoorden we dat er een documentary werd gemaakt over de civil rights. HIj legde me uit dat zwarte mensen vroeger niet naar dezelfde school mochten als witte. En ze mochten ook niet naar de bowlingbaan. Dat waren ze aan het filmen. We zagen vier zogenaamde agenten die met nepgeweren richting bosjes aan het schieten waren. Ook waren er een paar zwarte jongens die in de film studenten speelden. En Bo is ook gefilmd. Onze zwarte kat liep over het veldje toen ze begonnen met de opnames. Nu zijn katten hier ongewoon buiten. De meeste mensen houden hun poezen binnen uit angst dat ze door coyotes worden opgegeten. Dus de filmcrew reageerde heel enthousiast op Bo. Papa zag dat anders. "Bo als symbool van de Black panther movement." Hij legde uit dat die zwarte panters ook streden voor de rechten van zwarte mensen. Bo is nu een STAR!! Ik hoop dat hij op de movie te zien is als de film uitkomt.

2 comments:

Anonymous said...

Goh Xan, wat spannend he zo`n filmploeg vlak voor jullie huis. Volgens ons is het niet de eerste en laatste documentaire over de Civil Rights, maar wel leuk, dat Bo daar nu een rol in speelt, zou leuk zijn als ze de opname er in laten. Bo een Star en jij bent weer een avontuur rijker.Wat ga je allemaal nog meer meemaken in dat verre Amerika?Nou vanavond maar wat vroeger naar bed en gezond weer op, dag lieve jongen. Liefs opa en oma.

Tjan said...

Rare snuiters die Amerikanen... Dat moet je in Nederland niet proberen, zulke vreemde dingen roepen in het holst van de nacht. Lijkt me best spannend, zo'n filmopname. Stoer hoor, van Bo, dat hij zichzelf zo in the picture heeft gespeeld!